Vinaka Fiji Halo Vanuatu

Vi stannade på Vanua Levu Fiji i en vecka tog bussen till Labasa som är sockerrör staden! Där är den mesta av befolkningen indisk. Det märktes verkligen, i alla butiker stod det en indier! Och i alla klädaffärer sålder fantastiska Indiska klänningar med massor av glitter, guld och strass på. Landskapet vi färdades igenom med buss var vackra höga gröna berg och med stora blommande träd överallt. Fiji är verkligen vackert.

Vi seglade vidare mellan förrädiska rev då Fiji är känt för att inte ha fullgoda sjökort. Så det gäller att stå på däck och kolla samt att lita på ekolodet. Allt gick bra ! då det finns seglare före oss som seglat här och de har lämnat ut sina så kallade waypoints eller tracks som vi kunde följa.

Då vi valde att segla mellan de stora huvudöarna och var vi tämligen ensamma. Våra kompisar från Blue Lilly och svensk gänget Loupan och Hakuna Matata valde att segla till de lite mer avlägsna Lau Groupe öarna, men det är oftast motvind så vi valde att ta en mer inomskärs segling på det stora innanhavet Blight Water.

Vi hade fantastiska seglingar och ankrade utanför små byar, eller så var vi helt ensamma i något mangrove träsk. Det är ingen sikt ens på 5 meters djup men vi fick bra ankarfäste i leran. Kvällssolen och solnedgången i havet nästan varje kväll såg till att det blev en fin resa. Närmare sydväst ut på Vita Levu så dök sandstränderna upp fina och vita med små paradisiskt liknande öar utanför.

Så här vi ankrade i det blå vattnet och tog ett dopp.

Vi har haft flera sköna dagar på öarna runt Fiji. Träffat nya vänner och lärt oss massor av nytt. Här i södra delen av Fiji så är vattnet klart och man ser ankaret på 10 meters djup i den vita sanden. Vi snorklade innanför revet så långt ut man kan komma från land, och här fanns de stora plymliknande korallerna fulla av små vackra fiskar.

Vi seglade vidare mellan förrädiska rev då Fiji är känt för att inte ha fullgoda sjökort. Så det gäller att stå på däck och kolla samt att lita på ekolodet. Allt gick bra ! då det finns seglare före oss som seglat här och de har lämnat ut sina så kallade waypoints eller tracks som vi kunde följa. Då vi valde att segla mellan de stora huvudöarna och var vi tämligen ensamma. Våra kompisar från Blue Lilly och svensk gänget Loupan och Hakuna Matata valde att segla till de lite mer avlägsna Lau Groupe öarna, men det är oftast motvind så vi valde att ta en mer inomskärs segling på det stora innanhavet Blight Water.

Vi hade fantastiska seglingar och ankrade utanför små byar, eller så var vi helt ensamma i något mangrove träsk. Det är ingen sikt ens på 5 meters djup men vi fick bra ankarfäste i leran. Kvällssolen och solnedgången i havet nästan varje kväll såg till att det blev en fin resa. Närmare sydväst ut på Vita Levu så dök sandstränderna upp fina och vita med små paradisiskt liknande öar utanför.

Så här vi ankrade i det blå vattnet och tog ett dopp.

Vi har haft flera sköna dagar på öarna runt Fiji. Träffat nya vänner och lärt oss massor av nytt. Här i södra delen av Fiji så är vattnet klart och man ser ankaret på 10 meters djup i den vita sanden. Vi snorklade innanför revet så långt ut man kan komma från land, och här fanns de stora plymliknande korallerna fulla av små vackra fiskar. Fantastisk vackert kanske en av de bättre vi sett. Den danska båten S/Y Margrethe har vi åter träffat, och de tog oss med ut till de yttersta reven och vi snorklade på alla vackra koraller.

Vi kommer nu att fortsätta vår resa till Australien vilket inte var vår plan från början, men eftersom Tommy fått ett ljumskbråck känns det säkrare att bege sig till civiliserade trakter. Vi seglar nu mot Vanuatu 550 sjömil västerut, för att efter det segla mot Cairns Australien. Sen får vi se om ljumskbråcket kan bli åtgärdat där. Vilket betyder att vi seglar innanför det australienska Barrier revet upp mot Darwin. Därifrån kommer vi segla upp mot Indonesien i slutet av året. Troligen firar vi jul i

Thailand.

Vi seglar från Viti Levu Fiji mot Port Vila i Vanuatu en seglats på 540 sjömil lämnar idag onsdag morgon 18 juli och beräknar vara framme söndag morgon, om vinden håller i sig. På återhörande.

Vid pennan Helene Tyvärr håller internetuppkopplingen på att ta slut därför lite rörig text hinner inte redigera så ni får ta det som blir.

Annonser

Författare: bonniestockholmblog.worldpress.com

Vi är från Stockholm och har seglat hela vårt liv Nu prövar vi att segla lite längre och utforska världen till sjöss. Vi seglar på en 46 fots segelbåt som är en Feltz Skorpion byggd i Hamburg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s